In 'Zilver in bruikleen' vertel ik het verborgen verhaal van mijn moeder. Wat maakte ze mee toen ze in een psychiatrisch ziekenhuis werkte en de Duitsers op jacht gingen naar Joodse patiënten? Waarom sprak ze hier nooit over? Schaamte? Schuld?

Het is een portret van een gewone vrouw die verstrikt raakte in een oorlog die ze niet wilde, maar waaraan ze zich niet kon onttrekken. Haar verhaal vertel ik door mijn ogen. Het is daarmee ook mijn verhaal.

Portret Louis Polak in Joodse Huizen 3

Op verzoek van St Joodse Huizen schreef ik een kort verhaal over Louis Polak en zijn vrouw. Hij speelde een belangrijke rol in mijn boek. Hij was zanger van het Koor der Groote Synagoge in Amsterdam en dirigent van kinderkoren in de Watergraafsmeer. 

Hier de link naar het Programma 2017

Boekpresentatie Vergeten Slachtoffers Willem Arntsz Hoeve

Vrijdag 3 februari 2017 is het boek ‘Vergeten Slachtoffers,

psychiatrische inrichting de Willem Arntsz Hoeve in de Tweede

Wereldoorlog’ gepresenteerd. Er is twee jaar onderzoek gedaan naar de gebeurtenissen die er zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afspeelden. VGN en GGZ Nederland hebben inmiddels besloten een Stichting Vergeten Slachtoffers op te richten om een landelijk onderzoek te ondersteunen.     http://www.vgn.nl/artikel/25029

Gertie Verbeet: ‘ik steun herdenking

vergeten slachtoffers…’

Deze toezegging deed de voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei aan het slot van het congres voor de Vergeten Slachtoffers op 10 mei 2016.  gehandicapten onderbelicht is gebleven. Ad van Liempt leidde de bijeenkomst. In het panel vertelde ik over de achtergronden van mijn boek Zilver in bruikleen.

Documentaire 'Gek in de oorlog'

Op 25 april 2015 zond de Evangelische Omroep de

documentaire Gek in de oorlog uit. Ik was hier actief bij betrokken.

http://www.npo.nl/dit-is-de-dag/25-04-2015/VPWON_1235905

      

 Hier artikelen over de omstandigheden in de W.A Hoeve in Den Dolder tijdens de Tweede Wereldoorlog 

 

.

 

 

           

 

 

                                                                                                                                                                             

 Voor een moment vergeet ze dat we bij haar zijn en zegt hardop: ‘Ja, ook ik had het anders moeten doen!’ We zijn verbaasd. ‘Wat bedoel je, ma, wat moest anders?’